I luv fluffy! - Reisverslag uit Sibiu, Roemenië van Jitteke en Marit - WaarBenJij.nu I luv fluffy! - Reisverslag uit Sibiu, Roemenië van Jitteke en Marit - WaarBenJij.nu

I luv fluffy!

Door: Marit en Jitteke

Blijf op de hoogte en volg Jitteke en Marit

20 Juli 2010 | Roemenië, Sibiu

Lieve mensen,

het heeft even op zich laten wachten maar hier is dan het vierde reisverslag uit Roemenie! Op dit moment zijn we alweer in stad no. 6: Sibiu. Maar laten we even beginnen waar we waren gebleven.

Vorige week zijn we naar Targu Mures gegaan, een kleine studentenstad waar meer Hongaren leven dan Roemenen (wat nog al wat spanningen schijnt te geven). Hier maakten we voor het eerst echt mee hoe goed Roemenen met elkaar communiceren want de LC was pas op die dag zelf op de hoogte gebracht van onze komst. Voor AIESEC hebben we dan ook niet veel kunnen doen maar toch hebben we genoeg gedaan. Zo zijn we een dagje naar Sighisoara geweest wat een absolute aanrader is, hebben we de o zo teleurstellende finale wedstrijd gekeken op een soort Centerparks complex waar iedereen voor Spanje was maar we als troost een warme stroopwafel (hier: Dutchies) hebben gekregen, tot in de late uurtjes hebben gefeest en zelfs Kolonisten van Katan hebben (leren) spelen.

Vanuit daar zette de reis zich voort naar Cluj-Napoca, een van de grootste studentensteden van Roemenie. Van Cluj zelf hebben we niet veel gezien want meteen werden we versleept naar Rogojel, een ienemien klein plaatsje in de bergen zonder internet, bereik of zelfs een waterleiding. Het water kwam gewoon rechtstreeks uit de bergen. Welkom in de EU! Hier vond de Local Planning Meeting plaats. Hoewel het soms lichtelijk saai kon zijn was het heel interessant om te zien hoe het hier allemaal in zijn werk gaat met AIESEC, oftewel plannen, plannen, nog meer plannen, de gemaakte plannen evalueren en dan nog meer plannen. Voor onze 'efficiente' Nederlanders een nachtmerrie. Los van de sessies, volgde 's avonds het leuke gedeelte: het feestje. Eindelijk hebben we dan kennisgemaakt met Tuica aka Palinka en dan we meteen zelfgestookt. Vooral leuk als om 8u alweer op moet om naar de plenary te gaan. Hier hebben we ook voor het eerst kennisgemaakt met de zogenaamde 'fluffyness' van AIESEC (aka AIESEKTE). Hier had zelfs de fluffytraining op het Ameland ons niet genoeg op voorbereid.

Sinds gisteren zijn we dus in Sibiu, wat de culturele hoofdstad was van Europa in 2007, en het is hier echt prachtig. Het hele centrum is gerenoveerd en het is heel schoon. Zometeen hebben we een meeting met de VP TM en de LCP om te plannen (jawel) wat we hier de aankomende dagen gaan doen.

En een kleine opmerking over het weer: we hoorden dat in Nederland op het nieuws was dat het noodweer was hier maar daar hebben wij niks van gemerkt! Wel vaak een zomerse bui maar we hebben al een aardig kleurtje! Tot het volgende verslag...

• 20 Juli 2010 - 14:44

Iris:

Hee marit! jullie heb 't er maar druk mee, maar goed om te horen dat 't tot nu toe allemaal is bevallen! Nog geen vervelende dingen meegemaakt toch?
    Mijn vakantie komt er (gelukkig) ook al bijna aan, hier in nuenen is dus echt geen kont te beleven. Ga deze week nog wel even partyen in Maasje maar daar is de meerderheid ook al weg! Maar vanaf volgende week dus lekker 2 weken ertussen uit :)
    Geniet nog lekker lieve schat, ga ik ook doen, en dan zie ik je bij de inkom! en dan hebben we een hoop bij te kletsen denk ik zo :)
    liefs je jc-genootje!

• 20 Juli 2010 - 17:15

Bitches:

Klinkt leuk! Heel plezier op jullie avontuur en kusjes vanaf de zomerfeesten, liefs je bitches

• 20 Juli 2010 - 18:08

Chris En Lot:

Hey lieverds, klinkt goed!! Leuk dat jullie voor AIESEC veel aan de slag kunnen, ook al gaat dat niet altijd op zn Nederlands.. Dat herkennen wij wel een beetje haha. Wedstrijd was echt een teleurstelling inderdaad, maar wij hebben tenminste nog met 200 Holland fans kunnen kijken. ;) Keep up the good work en hou ons op de hoogte! xx vanuit Mexicoooo!

• 21 Juli 2010 - 11:19

Oma En Opa Schouten:

Hallo Marit en (voor ons onbekende) Jitteke,

Willen even laten weten dat we jullie reisverslagen met belangstelling volgen en jullie foto's bekijken.
    We snappen niet alle terminologie maar dat zal wel aan onze ouderdom liggen.
    Wat zijn fluffy's bij voorbeeld?

Jullie worden kennelijk door heel Roemenië gesleurd. Veel plezier verder en we wachten op het volgende verslag.

Liefs

• 22 Juli 2010 - 11:32

Aukje & Ben:

Hoi meisjes! Leuk om weer wat te lezen!! Wij zitten alweer op de boot, nu zonder kids... Hoe is t vervoer daar eigenlijk, gaan jullie steeds met de trein? En hoe is t eten? Fijn dat jullie t zo naar de zin hebben!!! Liefs en kus